Toledo Leder van Ad Hulst

Toledo Leder 

Toledo Leder is één van de meest gebruikte leersoorten van Nederland, ook in het buitenland wordt Toledo leder veel gebruikt door meubelfabrikanten, stoffeerderijen, project inrichters enz. Toledo is een afgedekt ledersoort en is voorzien van enkele verf en laklagen om het leder te beschermen voor invloeden van buitenaf. Toledo is verkrijgbaar in vele kleuren – deze kleuren zijn ook bij ons verkrijgbaar als reparatie en onderhoudsproducten.

Als u voor Toledo leder heeft gekozen en u heeft een probleem zoals een kras, vlek, verkleuring of andere soort beschadiging dan kunt u gebruik maken van één of meerdere in voorraad zijnde herstelproducten.

Als uw Toledo leder onderhouden moet worden dan raden wij u aan Toledo kleur herstel te gebruiken in één van de standard kleuren of Cosmetic for Leather in transparant. Het is wel verstandig het leder eerst te reinigen met Multi Cleaner en deze vervolgens te laten drogen.

Wekelijkse onderhoud is met Toledo leder erg eenvoudig, simpel even met een schone pluisvrije doek het leder licht vochtig afnemen met schoon water en laten drogen voor gebruik.

De meest voorkomende klacht van Toledo Leder is het barsten van de toplaag door gebrek aan onderhoud, alle afgedekte ledersoorten moeten onderhouden worden om uitdroging te voorkomen, wij raden u aan het leder minimaal 1 x per 2 weken licht vochtig af te nemen met schoon water daarnaast het leder minimaal 2 x per jaar te reinigen met Multi Cleaner en vervolgens met Cosmetic for Leather in transparant of Toledo Kleur herstel te behandelen om het leder soepel en gevoed te houden, hiermee voorkomt en vertraagd u, het verouderingsproces waardoor uw leder langer mee gaat en langer als nieuw blijft uitzien.


Voordelen Toledo Leder

Goede gebruikseigenschappen, slijt minder snel bij intensief gebruik door de verschillende verf en laklagen. Hoge lichtechtheid, verkleurt minder snel dan andere leersoorten – onderlinge kleurverschillen van dezelfde partij praktisch niet mogelijk.
Kleurverandering door zonlicht (UV stralen) zijn in de praktijk nauwelijks waarneembaar in de eerste 6 jaren van gebruik, als u het leder goed onderhoud, dan is een verkleuring ook na een periode van jaren niet of nauwelijks waarneembaar.

Bekijk hier de producten speciaal voor Toledo Leder