(Vol) Aniline

Volaniline leder (aniline betekent één uit steenkolenteer verkregen kleurstof)

Een leersoort die niet is voorzien van een lak of beschermlaag, bij een aniline kleuring van minimaal 9 uur neemt de huid de kleur diep op (ca. 1 mm) de huid is over het algemeen 1 tot 1.4 mm dik dus we kunnen spreken van een door en door gekleurd huid. Het kleuren gebeurt in gigantische trommels, vergelijkbaar met een wasmachine. Door het feit dat aniline kleurstoffen duur geworden zijn, hebben veel looierijen besloten om een huid maar ca. 3 tot 4 uur in een verfbad te houden waardoor minder aniline kleurstoffen nodig zijn met als gevolg dat een huid aan de bovenkant en onderkant gekleurd lijken maar in het midden nog wit van kleur zijn.

Voordelen van een volaniline leder
Voelbaar één van de zachtste en mooiste ledersoorten, de oppervlak blijft behouden en structuren zijn natuurlijk en zichtbaar. Neemt snel lichaamswarmte op, vlekken kunnen zich verspreiden en kunnen verdwijnen na verloop van tijd.

Nadelen
Verkleuring is mogelijk na 240 uur UV licht, lichtechtheid tussen de 3 en 4 – vervuilt snel, neemt bijna onmiddellijk vet en transpiratie op. Slijtage vind direct plaats op de vezels waardoor er een beperkte levensduur is bij intensief gebruik.

Wij hebben enkele producten ontwikkeld voor volaniline leder zoals ; Multi CleanerActive for fullanilineLeather Protector WaxClean & Care of 3 in 1 Lederverzorging.