Ook over Pull up leder bestaan vele vragen, er zijn ook verschillende kwaliteiten op de markt, wat het er niet makkelijker op maakt voor u als consument maar ook voor de vakman is het vaak lastig te onderscheiden.

Pull up 1 wordt gemaakt op een normale huid met een speciaal hiervoor ontwikkelde lak/verfsoort, deze huiden worden bewerkt en hebben de eigenschap om lichtjes van kleur te veranderen na druk of trek. De laklaag rekt als het ware uit en er ontstaan minuscule barstjes waardoor het lijkt of er een andere kleur ontstaat, deze huiden kunnen d.m.v. een föhn of door te wrijven met een schone pluisvrije doek (wrijving + warmte) weer terugkeren naar hun oorspronkelijke kleur. Deze huiden zijn ook goed te onderhouden en te impregneren.

Pull up 2 wordt gemaakt van vermalen leder afval die voorzien wordt van een lijmsoort op een lopende band – onderdoek + lijm + vermalen leder = Pull up deze Pull up is een veel mindere kwaliteit maar wordt wel Pull up genoemd. De eigenschappen blijven hetzelfde als bij Pull up 1 genoemd maar het leder (?) zelf is veel zwakker en gaat minder lang mee. Onderhoud van dit leder heeft niet veel zin omdat het grotendeels gemaakt is van ondoordringbare kunststoffen. ( ook hierin zijn veel verschillen)