Kunstleder

Kunstleder / Lederlook / Derbrione / Ladera / Santos

Zijn allemaal namen van kunstleder soorten zoals een Polyvinylchloride (PVC) of een Polyeurathaan toplaag op een doek. Kunstleder wordt tegenwoordig veel en vaak gebruikt als bekledingsmateriaal voor meubels – schoenen – kleding – wanden en vloeren. Kunstleder is voor de consument moeilijk te onderscheiden van echt leder en om deze feit zien we ook dat fabrikanten kunstleder veel vaker gaan toepassen als bekledingsmateriaal ook in combinatie met leder.

Veel kunstleder is tegenwoordig sterk, soepel, kleurvast en makkelijk in gebruik, kunstleder kan echter ook beschadigd worden of verkleuren door UV straling – het verharden van kunstleder gebeurt vaak door gebruik van huishoudelijke producten om het kunstleder te reinigen, zoals afwasmiddel of glasreiniger – sommige producten kunnen kunstleder zelfs verkleuren of uitdrogen.

Om dit soort problemen te voorkomen en verhelpen heeft Profi diverse producten om kunstleder te reinigen – onderhouden – kleuren – verven en beschermen.Schades aan kunstleder / Lederlook etc.

Voor kunstleder kunt u een speciaal verf krijgen (Profi Top) die is voorzien van een speciaale hechtlaag die zich krachtig vasthecht aan alle kunstledersoorten.

Grote of kleine schades kunt u repareren met Leather Repair – dit is een reparatiepasta die vanzelf droogt door blootstelling aan zuurstof en licht – droogtijd bij 20 graden Celsius is ca. 4 tot 6 uur. Leather Repair is uitermate geschikt om ook kunstleder te repareren omdat het hecht en een verbinding aangaat met alle Polysoorten.

Profi TopCare is een onderhoudsproduct voor kunstleder die ervoor zorgt dat het soepel blijft en het kunstleder voorziet van een lichte verflaag om eventuele kleine krasjes te bedekken. Profi Topcare is ook geschikt om lichte verkleuringen te verhelpen en/of lichte vlekken te bedekken. Profi Topcare is ook verkrijgbaar in transparant om uw kunstleder soepel en flexibel te houden of te maken.

Profi Topclean is een reinigingsmiddel voor kunstleder, Topclean reinigt alle normale huishoudelijke vlekken snel en veilig, zonder uw kunstleder te beschadigen of uit te drogen.

Profi All in One is een product gemaakt voor kunstleder om uw dagelijks onderhoud te vergemakkelijken. Profi All in One reinigt, onderhoudt en beschermt uw kunstleder in één handeling. een ideaal product om veilig en snel uw kunstleder te onderhouden.