Kleuren maken

Kleuren maken voor onderhoud van uw leder – Lederverf

Profileder kan exacte kleuren maken aan de hand van een staal of voorbeeld. Heeft uw lederen bank een kleur die u niet kunt vinden in één van onze standardkleuren dan kunnen wij uw kleur exact namaken als u ons een voorbeeld toestuurt zoals een reepje leder van de onderkant van uw bankstel of een kleurstaal van iets anders zoals een blad uit een tijdschrift of een stukje stof.

Zodra wij uw staal hebben ontvangen en dat u aangeeft om welke product het gaat (lederverf – lederonderhoud ) dan gaan wij voor u aan de slag om uw kleurproduct binnen 5 werkdagen voor u te maken en naar u toe te sturen.

Cosmetic for Leather is een onderhoudsproduct gecombineerd met een kleurstof voor het veilig onderhouden van uw leder, Cosmetic for Leather zorgt ervoor dat uw leder er geweldig uit blijft zien en houdt het leder in optimale conditie door ervoor te zorgen dat het leder niet gaat uitdrogen of scheuren bij regelmatig gebruik.

Leather Recolour is een kwaliteits product dat het leder goed kleurt en daarnaast ervoor zorgt dat het leder soepel blijft. Leather Recolour is een onderhoudsproduct maar tevens een verfproduct die na droging niet afgeeft. Als uw leder verkleurd is dan is Leather Recolour voor u de beste keus.

Brush it Lederverf is een sterk dekkend elastische lederverf zowel geschikt voor meubelleder als autoleder. Brush is standaard verkrijgbaar in 105 kleuren maar als u een andere kleur wilt hebben dan kunnen wij dat voor u maken.

Lederreparatie stiften kunnen ook in ieder gewenste kleur geleverd worden.

Kunst leder – Lederlook
Wilt u kunstleder gaan verven dan kunnen wij een verf voor u exact op kleur maken, Profitop kunstlederverf is een verf met een extra hechtlaag speciaal voor kunstleder, maar Profitop is ook een krachtig dekkende verf die uw kunstleder in meestal één handeling volledig dekt. Uw kunstleder wordt weer als nieuw en is tevens beschermd tegen verkleuring.

Is uw kunstleder droog en stroef geworden door gebruik of invloeden van buitenaf dan raden wij u aan Profi Topcare te gebruiken in elk door u gewenste kleur, uw kunstleder wordt weer zacht – soepel, en égaal van kleur.

Houtverf dekkend of beits
One Stroke houtverf is verkrijgbaar als een dekkende houtverf of als een indringbeits – beide verfsoorten zijn zelf-fixeerend en bestand tegen invloeden van buitenaf zoals huishoudelijke vlekken maar ook tegen krassen en extreem gebruik.

One Stroke Top Wood is verkrijgbaar in 67 standaard kleuren maar kan ook exact naar uw wens worden gemaakt volgens uw voorbeeld.

One Stroke Wood Stain is een beits die bijna reukloos is en zeer krachtig kleurt, terwijl de houtstructuur behouden blijft. One Stroke Wood Stain is verkrijgbaar in vele standaard kleuren en kan aan de hand van een voorbeeld exact voor u nagemaakt worden., 

Leder – Kunstleder – hout het maakt niet uit Profi kan het voor u maken met een duidelijke handleiding hoe het product verwerkt moet worden.


Kleuren Mengen
Het is belangrijk een kleur te bekijken vanuit verschillende hoeken. Daglicht, schaduw, T.L. verlichting, bewolking enz. zijn van invloed op kleuren. Als je een kleur moet maken, zorg ervoor dat je het maakt op het te repareern deel. Heb je een schade op een zitvlak, meng (test) je kleur dan ook op het zitvlakt (evt. armleuning) en niet op een voor of achterrug.

Leder verkleurt;
Een volaniline leder verkleurt na 260 uur u.v. straling, donkerrood kan dus binnen twee seizoenen roze worden, zwart wordt grijs, donkerbruin wordt lichtbruin enz.
Semi-aniline verkleurt ook maar dit duurt jaren. Na circa 3 tot 5 jaren afhankelijk van waar het meubel staat in de kamer. Afgedekt ook wel gedekverfd leder genoemd verkleurt het minst van alle ledersoorten.

Mengkleuren;
Probeer altijd zo lang mogelijk zon licht mogelijk te blijven als je aan het mengen bent. Met de volgende 7 basiskleuren is het mogelijk binnen 15 minuten alle kleuren ter wereld te maken. Begin altijd met de meest lichte kleur of de kleur die er het meest op lijkt.

WIT ZWART MOSTERDGEEL ORANJE ROOD CITROENGEEL LICHTBLAUW

Wit tot beige = wit + mosterdgeel + zwart + oranje
Grijs = wit + zwart + mosterd + evt. oranje of blauw
Groen = citroen of mosterd + blauw evt. zwart,wit of oranje om de kleur viezer te    maken
Paars/Aubergine = rood + blauw evt. oranje erbij of mosterd om het wat zachter te maken, wit    om lichter of zwart om donker te maken 
Rood = rood + blauw ( in 9 van de 10 gevallen ) wit en/of zwart, citroen om iets    oranje te maken
Roodbruin = oranje of rood + zwart evt. lichtblauw
Oranjebruin = oranje + zwart
Geelbruin = oranje + mosterdgeel + zwart evt. citroen
Bycastbruin = rood + zwart evt. oranje of blauw
Donkerblauw = blauw + zwart evt. rood/geel
Geel = citroen/mosterd + wit en/of zwart evt. oranje  

Tijdens het mengen en testen van een kleur zijn er verschillende vragen die je moet stellen

1. is een kleur te licht of te donker? wat te doen;
lichter maken met wit of mengkleur
donker maken met zwart of mengkleur

2. is een kleur te geel of te oranje?
moet het geler worden voeg dan citroen toe als het tevens iets lichter moet, mosterd voor geler en donker deze kleur is dus te oranje.

3. Door wit toe te voegen aan een kleur maak je het niet alleen lichter, maar tevens zachter. Pas op dat je niet teveel wit gebruikt, dan wordt je kleur pastel en is het vaak moeilijk terug te komen op de kleur die je maken wilt.

4. Is een kleur te ........, dan tegenovergestelde kleur toevoegen.
kleur is te; geel in een beige - oranje toevoegen
kleur is te; geel in een groen - blauw toevoegen, oranje om het wat viezer/bruiner te maken.
kleur is te; oranje in een beige - geel toevoegen
kleur is te; oranje in een bruin - geel toevoegen om het een geelbruin te maken, rood toevoegen om het paarser te maken.
kleur is te; rood in een rood - oranje of geel toevoegen, door oranje te gebruiken veranderd je kleur langzaam, door geel te gebruiken verandert je kleur sneller naar oranje.
Door blauw te gebruiken wordt je kleur paarser.

5. Als je een kleur maakt en test, zorg ervoor dat je test ook werkelijk ruim wordt aangebracht en gedroogd, hierdoor is het pas mogelijk je kleur goed te kunnen zien.

6. Bijna alle ledersoorten zijn voorzien van een matlaag, je moet hiermee rekening houden tijdens het mengen-testen. Als je naast je testplek het leder nat maakt dan zie je de werkelijke glans.

7. Bycast heeft een hoogglans, hierdoor is het makkelijker te zien hoe je test in werkelijkheid wordt, ook het geval bij chesterfield banken enz.